Kako sam uredila svoj ured?




Ovih je dana apsolutno ključno ostati doma. Za sve one koji imaju tu privilegiju da mogu raditi od doma, a nisu sigurni kako organizirati svoj radni kutak, željela sam dati inspiraciju iz vlastitog primjera. Ne zaboravite da je sasvim dovoljno koristiti sve ono što već imate doma! Kupnja novih stvari i potpuni makeover vašeg ureda uvijek mogu pričekati. Za sada je važno da budete odgovorni i ostanete doma!


Pri uređivanju našeg ureda, vodili smo se industrijskim i vintage stilom. Željeli smo ostvariti izgled i osjećaj onih velikih, tvorničkih stanova u New Yorku – stanova bez previše nekog „ženskastog“ efekta, vrlo minimalistički uređenih, uz nekoliko ključnih detalja.
Prvo što na ulasku u ured možete vidjeti je veliki stalak za odjeću. Kupili smo ga prvenstveno iz potrebe izlaganja odjeće, kako bi na neki način bila svjesnija novih komada koje imam. Odlična je za potrebe snimanja videa, ali i na neki način kao da upotpunjuje cijeli prostor.











Pokraj stalka nalazi se velika crno-bijela slika Brooklynškog mosta. Osim što sam zaljubljenica u ideju držanja ovakvih velikih slika na podu, vjerujem da svi znate i koliko sam zaljubljena u New York. Uspomene koje sam stvorila na tom mostu kada sam ga prvi puta posjetila bile su posebne, a sada sam imala priliku stvoriti i neke nove, predivne uspomene s Dančijem. 


U ured smo odlučili postaviti i jedno veliko ogledalo crnog okvira. Osim što nam to ogledalo na neki način još više otvara sobu, tu je i iz praktičnih razloga – kako bih mogla isprobati i vidjeti različite kombinacije. Kod izbora ogledala svakako preporučujem odabir onih samostojećih koje ćete moći za čas i bez grižnje savjesti premjestiti bilo gdje.


Ono što se proteže kroz neke ključne detalje našeg ureda je kombinacija sirovog drveta i crnog metala. Takvog su nam dizajna stolić u centru prostorije te dvije velike police na kojima držimo našu opremu za snimanje, knjige, ukrase i cvijeće. Ispod stolića postavili smo mali tepih decentnog, „ispranog“ izgleda, kako ne bismo odvukli preveliku pozornost s divnog poda na kojemu smo dugo radili. Na istom se zidu proteže i tapeta kamenog stila koja razbija monotoniju ostalih bijelih zidova, a ujedno je i savršena pozadina za snimanje. U kombinaciji svi ovi elementi dali su upravo ono što smo htjeli ostvariti - savršen dojam industrijskog stila!









Ono što sama na prvu vjerojatno nikada ne bih izabrala ogroman je smeđi kožni kauč, kupljen Danijelu za godišnjicu. Moram priznati da se predivno uklopio u sobu i jako mi je prirastao srcu, a upotpunili smo ga s 2 mekana, čupava ukrasna jastuka. Ovako udoban kauč uvijek dobro dođe kad osjetite da vam je potrebna pauza od posla!


Na kraju, tu je naravno i veliki radni stol u dva dijela čistog, jednostavnog dizajna. Sastoji se od bijele sjajne ploče i drvenih nogu, a uz njega smo odabrali pak crne stolce drvenih nogu. U cijelom nastojanju da prostor održimo što jednostavnijim i organiziranijim, kraj stola smo si postavili i pletenu košaricu za sve naše kablove i punjače, a na radnom stolu u tu svrhu koristimo organizatore za dokumente i drvenu kutijicu. Cijeli smo izgled pomalo hladnog, modernog radnog stola ublažili s nekoliko biljaka.


Za sve vas više vizualne tipove, na mom YouTube kanalu možete pronaći i moj Office/Studio tour video, a na Instagramu više ideja i informacija možete pronaći na našem @click4chichome profilu. Čuvajte se i ostanite doma! 






Comments