Vrijeme za sebe



 Iskreno se nadam da svi, više nego ikada ranije, provodite vrijeme kod kuće. Danijel i ja upravo to radimo. No, mnogi od nas često zaboravljaju da biti kod kuće i „imati vrijeme za sebe“ nije isto. Vjerojatno zato što nam se život najčešće svodi na to da upravo to dvoje postane sinonim...

U vremenu koje ste odvojili samo za sebe važno je ugasiti mobitel i druge uređaje koji bi vas mogli ometati, uzrujavati ili bilo što takvo. Ako ste to vrijeme odvojili samo za sebe, svoj odmor, rad na sebi, onda nemjote zaboraviti da tu nema mjesta za čitanje dugačkih mailova vaše banke. Neke stvari, premda to često zaboravljamo, itekako mogu pričekati par sati.


Svi mi ponekad imamo one dosadne, nekad crne, nekad sive misli koje nas jednostavno ne žele ostaviti na miru. Moj je prijedlog da ih zapišete na papir u svoju najdražu bilježnicu. Prekrasan izbor različitih rokovnika možete pronaći na Paper & Stuff, gdje sam i ja pronašla svoje! Jednom kad ste svoje misli stavili na papir, pokušajte se potruditi da tamo i ostanu – možda se više neće činiti tako strašnima jednom kad ih vidite na papiru. 

Još jedan od mojih načina „borbe“ s takvim trenutcima je ples po kući! Pustite svoje najdražu pjesmu i opustite se. Kako kaže onaj klišej, plešite kao da vas nitko ne vidi – jer vas ovdje zaista nitko i ne vidi. Ples je dobar način da se pokrenete, odmaknete od svakodnevnog sjedenja satima, a isto tako i povećate svoju razinu energije i sreće. 








Ako ples nije nešto u čemu uživate, ipak savjetujem da odradite neki oblik tjelovježbe. Znam da ne uživa svatko ni u tome, ali dio vremena za sebe apsolutno uključuje brigu za svoje zdravlje!
Nekad su jednostavne stvari više nego dovoljne da bismo se osjećali dobro. Ne zaboravite ovo vrijeme iskoristiti kako biste njegovali svoje tijelo – istuširajte se, napravite piling, stavite masku na kosu i lice, njegujte kožu svojim omiljenim hidratantnim losionom, uredite nokte... Osobno obožavam Afroditinu kozmetiku uključiti u ovaj proces! Ne zaboravite da nije važno što ovih dana nećete nikamo ići – imate pravo biti najljepša verzija sebe - upravo za sebe!


Ne zaboravite raditi ono što volite i što vas opušta – meditirajte, čitajte, gledajte film koji ste oduvijek željeli pogledati, ali „nikada niste imali vremena“. Iskoristite ovo vrijeme da naučite nešto što ste oduvijek željeli naučiti. Danas je na internetu lako moguće pronaći brojne besplatne stranice za online učenje - iskoristite priliku. Najteže je krenuti. Osjećaj ponosa zbog toga što ste konačno krenuli bit će nevjerojatan!





Kako se vi opuštate? Odvajate li svaki dan vrijeme samo za sebe? 
Veselim se čuti vaše savjete! 




Comments