5 savjeta za uspješan rad od kuće i na internetu





Prošlo je 3 godine kako sam pokrenula svoj posao i počela raditi od kuće ! Iako je put bio jako dugačak , čak i težak odlučila sam s vama podjeliti stvari koje sam naučila. 
U ovom postu naučit ćete 5 stvari koje su vam potrebne za rad od kuće.

Govorit ću iz perspektive svog posla gdje nudim  oglašavanje na društvenim mrežama... ali svi se savjeti mogu primjeniti na bilo koje područje.. pogotovo ako vam je baza na internetu !

Ako imate mali biznis i prodajete stvari preko društvenih mreža, ako ste brend i imate webshop ili ste jedan od mojih kolega blogera koji svoje usluge oglašavanja pružaju na internetu.






1)      SUPERBRZI INTERNET

Ova stavka gotovo je logična i vrijedi za sve poslove koje radite na internetu. Pogotovo sada,  u vrijeme kada smo svi prisiljeni biti doma..  Iako je internet danas prisutan u svakom kućanstvu, za posao od kuće i za vlastiti biznis potrebno vam je neograničeno surfanje.

Od kada sam započela svoj posao koristim usluge A1 interneta... moj prijedlog vam je 
njihov Homebox uređaj. 

Sve što trebate je naručiti ga i surfati odmah. 
Nema komplicirane instalacije, doslaska tehničara, bušenja rupa u zidu. 
Doslovno svatko ga može instalirati.






2)      STALNA DOSTUPNOST

To što radite od kuće ne znači da se možete opustiti, baš suprotno ! Dostupni morate biti uvijek. Ovo najviše vrijedi za one koji tek počinju i žele izgraditi svoj brend na internetu.

Ako imate mali webshop ili prodajete putem društvenih mreža, svaki trenutak mora biti iskorišten za komunikaciju sa klijentima i kupcima. Odgovarajte na svaki komentar i na svaki upit... 
čak i ako znate da ta osoba neće kupiti ništa od vas. Dostupnost i komunikacija važni su u svakom aspektu bilo kojeg posla, a ovdje pogotovo. 

To što niste u fizičkom kontaktu s ljudima, ne znači da komunikacija može stati. 
Budite dostupni, pretrgajte se i udovoljite ljudima, jer svaki trud se na kraju dana isplati.





3)      AŽURNOST

Jedan od mojih omiljenih savjeta za svakog , ažurnost !

Puno sam puta imala priliku vidjeti ljude koji ulože veliku količinu novaca u svoj brend, otvore web i društvene mreže, poslikaju proizvode  ( ili u slučaju nas blogera, sebe, heheh ) i tu sve staje ! 
Sjede i čekaju da netko dođe k njima... da im ponudi posao ! 
Međutim ovo je faza gdje svi moramo dati sve od sebe i tek krenuti raditi.

Komunicirajte redovno, objavljujte redovno i osvježite sadržaj na društvenim mrežama. To pogotovo vrijedi za sve one koji su vlasnici webshopa , a ne ulažu u nove slike, proširenje sadržaja itd...

Nije lako, ali potrudite se ako to već toliko želite. Jedini put k uspjehu je opravo ovaj !



4)      STRPLJENJE

Kome fali strpljenja neka digne ruku ? Evo ja prva !
Živimo u takvo vrijeme gdje nam je sve dostupno odmah.. pogotovo na internetu. I većina nas zaslužuje stvari odmah... ali to tako ne funkcionira, ni u poslu, ni u životu !

Dajte si vremena, pokušavajte, bilježite uspjehe i neuspjehe... ako ste uporni i stpljivi sve će doći na svoje ! Ja sam sadržaj na društvenim mrežama počela objavljivati 2012. godine... tek 5 godina poslje, uspjela sam od toga izgraditi posao.
Ali nemojte se zavarati... vrijeme nije recept za uspjeh, nego naporan rad i strpljenje da će se 
kad tad isplatiti !





5)      BON TON i osnove informatične pismenosti

Bon ton nešto je što ste trebali naučiti još kao dijete... to je jedino što ste trebali naučiti kao djete !

Osim u životu , za posao će vam biti jako potreban. U komunikaciji sa potencijalnim kupcima i klijentima upravo njega morate imati konstantno u mislima. Budite profesionalni i pristojni. Zahvalite svakom tko vas prati. Obraćajte se ljudima sa VI ( nije bitno koliko godina ima ). 

Započinjite mailove sa profesionalnim obraćanjem i završite ga na taj način.

Ako imate problem s učenjem osnovnih funkcija komuniciranja na internetu ( npr. pisanje maila, ponude, izrade računa itd. ) nemojte dizati ruke ! Upravo je internet pun savjeta, tutoriala i vodića za sve što niste znali. Uključite YouTube, ili pak svratite do portala koji se bave ovakvim temama. Ako imate nekog mlađeg u kući, neka vas nauči osnovama.

Nikad neću zaboraviti kako je moja mama prije par godina upisala tečaj rada na računalu. Pohađala ga je par mjeseci u jednoj lokalnoj srednjoj školi i jednom prilikom je ostavila bilježnicu tamo. Našli su ju srednjoškolci i nakon što su pročitali njene bilješke, umrli su od smjeha. Ona je imala svoj način pamćenja i učenja, i upalilo je. 
Osim škole, brat i ja smo dali sve od sebe da joj pokažemo stvari koje mi znamo. 
Moja mama sad 'roka' po internetu bolje od tvoje mame, hehe

Morala sam ispričati ovu anegdotu kako bi vidjeli da svatko tko želi, može naučiti sve. Pogotovo u ovo doba kada je većina tečajeva na internetu besplatna.








Nadam se da vam je ovaj tekst bio koristan. Ako ste već i prije znali sve ove informacije, nije ih loše ponoviti. Svi se stalno moramo podsjećati koliko su neke osnovne stvari važne i koliko su potrebne da postignemo ono što želimo !


Ako netko ima bilo kakvih pitanja ili mu treba pomoć slobodno neka mi se javi na mail !



Photo: Danijel Antolić
Powered by: A1

Comments

  1. I am also a small businessman but I was feeling the need of some guidelines for improving it and your tips are very important for me now I believe I will succeed to make successful mty business dissertation writing services

    ReplyDelete

  2. It is reasonable to be confused about how to complete my assignment, but since I utilize a service which name is formal report writing rather than writing professionally, I find it to be straightforward. Please click here to find out more about the service if you need help with your present studies.

    ReplyDelete

Post a Comment