Kako zabilježiti uspomene ? DIY polaroid frames




Fotografije su za mene više od običnih slika na papiru, od jedne odabrane između tisuću drugih, postavljene negdje u bespućima interneta. One su uhvaćeni maleni trenutci sreće. One su male sekcije nas samih, iza kojih se skriva toliko priča, suza, smijeha, života...

Kad sam bila dijete, društvene mreže kakve poznajemo danas bile su nezamislive. Imali smo fotoaparat, film koji se stavljao u njih i slikali smo se dok ne bi ''ispucali'' cijeli film. Nismo znali kako smo na fotkama ''ispali'' i nije nas bilo briga. Imali smo uhvaćene neke, samo naše trenutke i nismo to imali potrebu podijeliti ni s kim, osim s nama samima. Znali smo da imamo spremljen jedan od trenutaka života i da je taj trenutak samo naš. Danas fotografije kao da su izgubile tu čar. Slikamo se u nedogled, dok svi ne zaključimo da smo ''ispali'' dobro i potom žurimo postaviti tu sliku na društvene mreže. Da svi vide. Da svi znaju da smo sretni, da se zabavljamo, da nam je super. A život je toliko više od potrebe ''da drugi znaju''.

Ne znam kada ili kako se to točno dogodilo. U jednom smo trenutku izlazili s prijateljima da bismo ih vidjeli, s osobama koje su nam drage samo da bismo bili s njima, da bismo doživjeli nešto novo. U drugom smo trenutku izlazili da bismo to mogli objaviti drugima. U jednom smo trenutku živjeli za sebe, u drugom smo trenutku počeli živjeti za sliku o sebi. 

Volim spontane fotografije jer su dio mene. I da postoji još tisuću života, ti maleni trenutci uhvaćeni u fotografijama dio su baš ove, jedinstvene mene. One su i važan dio mog posla, pa baš zato volim izdvojiti one najposebnije trenutke i još uvijek ih imati na papiru, posložene u okvire ili malenim kvačicama pričvršćene po stanu. Da uvijek imam podsjetnik kako su ti trenutci i dalje samo moji, da me podsjećaju na ono što je u životu bitno i koliko su svi trenutci koji su pred nama vrijedni i prekrasni. 

Polaroidi su izvrsna opcija za čuvanje naših najdražih uspomena - malene fotografije, preslatkog vintage izgleda, gotove za svega nekoliko minuta. Ako ih odlučite posložiti u okvir ili album, možete napraviti prekrasan poklon i na tako jednostavan način razveseliti ljude oko sebe. A ako se osjećate posebno kreativnima, uvijek možete napisati nekoliko lijepih riječi ili posvetu uz svaku fotkicu. Ne samo da ćete svojim trudim razveseliti svoje najdraže, nego ćete se, sigurna sam, izvrsno i zabaviti prisjećajući se svih onih prekrasnih trenutaka koji bi inače vjerojatno ostali ''zatrpanima'' negdje u bespućima interneta. 

Volim fotografije jer me podsjećaju da je život sve ono iza njih i da vrijeme koje nam je dano treba ispuniti na najbolji mogući način. Volim fotografije jer me podsjećaju na sve divne trenutke s ljudima oko mene, na sve one koji su nekoć bili tu, na sve one koji su danas negdje drugdje. Volim fotografije jer me u brzini života i stresnom danu zaustave – i na mali trenutak ponovno daju isti onaj osjećaj sreće i pripadnosti, ponekad nostalgije. Jer me podsjećaju na situacije, mjesta i ljude i jer mi daju nadu da tamo, ''negdje drugdje'', netko jednako misli i na mene.


















Comments

  1. Može informacija gdje je kupljen okvir za slike? :) Baš takav (veći crni) tražim!

    ReplyDelete

Post a Comment