MSM i Kolagen - dodaci za zdravlje





Uz današnji način života i prirodan proces starenja, našem su tijelu potrebni vitamini i proteini koji imaju veliku ulogu u samom zdravlju, ali i imunitetu našeg organizma.
Iako ih većinu možemo dobiti iz hrane , nekada ih je važno uzimati i kao dodatak, bilo da se radi o prahu ili tabletama. Ovaj sam članak odlučila posvetiti upravo ova dva proizvoda koje uzimam na dnevnoj bazi i koji održavaju moj imunitet .




Medex MSM + Vitamin C

MSM ili drugim riječima ''mineral ljepote'' jedan je od najvažnijih minerala u našem tijelu koji pridonosi mladenačkom izgledu i samoj energiji organizma. MSM je također važan za razvoj i proizvodnju kolagena , a direkno utječe na sljedeće stvari:
- održava zdravlje kože i zajedno sa vitaminom C proizvodi novo i zdravo tkivo
- utječe na fleksibilnost, pogotovo kod zglobova
- idealan je detox za tijelo 
- jača kosu i nokte 
- prirodno povećava energiju ( najviše energije u našem tijelu troši probava, a upravo sa ovim mineralom ona će biti olakšana )

Trenutno koristim ovaj MSM + Vitamin C tvrtke Medex i moram reći da sam prezadovoljna. Dovoljna mi je čajna žličica dnevno koju pomješam za 3 dcl vode i moja doza vitamina je potpuna. Inaće ne volim slatako, tako da mi je ova varijanta bez okusa i mirisa idealna.



Medex Kolagen u prahu

U zadnje vrijeme ovaj se protein spominje posvuda. Iako mu je jedna od uloga jačanje kose, noktiju, održavanje elastičnosti kože, on ima još puno funkcija koje doprinose našem zdravlju.
Kolagen je jedan od najvažnijih proteina u našem tijelu. On predstavlja važnu komponentu vezivnog tkiva u organizmu i ulazi direktno u sastav kostiju, mišića i zglobova.
Proizvodnja kolagena starenjem se smanjuje, stoga ga je nakon 25. godine važno unositi u organizam na bilo koji način.  Ja svoju dozu dobivam ovim Medex kolagenom u prahu. Uzima se tako da mjericu i pol ( koju dobijete u pakiranju ) pomješate sa 2 dcl vode. Također, odlična je ideja staviti ga i u jogurt.




Zanima me da li vi koristite nešto od vitamina ili dodataka prehrani ?
Osim vitamina c i kolagena, volim uzimati i riblje ulje, i trudim se hraniti što raznovrsnije mogu. Znam da pravi recept za zdravlje ne postoji, ali trebamo slušati svoje tijelo i u njega unositi sve ono što nam odgovara.


Pusa,
M.




Powered by MEDEX

Comments

  1. Evening dresses and evening gowns for formal wear tend to be a long length and have a dressier look and feel so that you are dressed up for whatever special occasion you attend. We also offer custom-made service, so plus size ladies just feel free to choose the style you like.jadegown debutant dresses sydney reviews Here you can find the perfect dress for your evening party.jadegown debutante ball dresses australia reviews

    ReplyDelete

Post a Comment