Priprema kože za sunce


Pozdrav svima ;)
Danas ću pisati o održavanju kože i njezinoj zaštiti od sunca tjekom ljetnih mjeseci !
Prvo moram naglasiti ( a to već znate ako me čitate ) da ja nisam osoba koja je sklona jakom tamnjenju, solariju, ležanju na suncu itd. Ne zato što teško dobivam boju, već zato što mi se više sviđa kad sam svjetlije puti ! Ali to ne znači da se od sunca ne čuvam, i ne koristim proizvode za zaštitu !
Krema za zaštitu od sunca je neizbježna, čak i dok nije ljeto, i to što veći faktor mogući.
Krema neće spriječiti da pocrnite, samo će vas zaštititi od toga da izgorite.
Puno je brendova na tržištu i vjerujem da je svatko od vas našao ono što mu odgovara .
Ja ću ovdje opisati neke druge proizvode, i kako ih ja koristim
 ;)



1. Sun Dance Spray za samotamnjenje
Ok, ovo nije proizvod za zaštitu od sunca ali ja ga uvijek imam pored sebe ! Neznam kako vama, ali meni npr noge tamne sporije od ostatka tijela, i volim imati ovaj sprej jer kad nosim haljine ili kratke hlače, u par špriceva on doslovno nadoknadi boju ! i ostavi sjajni trag.... nemojte se bojati da ćete ga poprskati krivo, bitno je samo da nasprejate npr cijele noge, sa veće udaljenosti ! Za cijenu od oko 20 kn radi čuda :)


2. Das Gesunde Plus kapsule karotena
O ovome sam ja mislim već pisala, ali nije na odmet, spomenuti ih ponovo.
Ove tablete počinjem koristiti početkom 5 mj. i time pripremam svoju kožu za sunce... svi već znate dobro djelovanje karotena na kožu, a ovo je nešto što će vam pomoći da lijepše dobijete boju ali i izbjegnete alergije. Danijel i moj brat imaju problema s alergijama na sunce, i još kad se to pomješa sa morskom vodom- kaos na koži ! Kako muški nisu skoloni ''glupim ženskim preparatima'', ja sam svoje jedva nagovorila da počnu s ovim. I rezultat, nam više osipa i gorenja... ( na garantiram, samo kažem da su njima osobno jako pomogli :)


3. Rougj Attiva Bronz
Ovaj proizvod koristim već skoro 5 godina i nikad me nije iznevjerio. Jedina mana mu je cijena, i dostupnost u samo nekim ljekarnama, ali vrijedan je novaca i potrage. Osim divnog mirisa i boje, ovo sredstvo i štiti i ubrzava proces ravnomjernog tamnjenja kože, a opet i hidratizira.
Ja ga u ljetnim mjesecima koristim svakodnevno i to više puta... čak i umjesto mlijeka za tijelo kad idem van, i kad nisam na plaži :)


4. Mrkva
Ok, svi već znate kolki sam fanatik za povrćem i salatama ! Bar 2 dnevno moram pojest, a pošto moj frižider nije uvijek pun, i bogat povrćem, snalazim se sa najjeftinijim namirnicama i od njih radim salatu.
Najćešća je mrkva, osim što je naribana u salati prefina, uvijek se sjetim koliko dobrog radi za moju kožu... npr bolja i prirodnija alternativa onih tableta gore... a i sjetim se bake i njezinih uzrećica o boljem vidu, hehehe :)





Nadam se da ste naučili ili saznali za bar jednu korisnu stvar više ! Vjerujem da svatko od vas ima svoje načine zaštite i bržeg tamnjenja, a ja sam s vama podjelila svoje !

Jako važna stvar je i kosa, a o tome sam već nešto pisala OVDJE, posebno pogledajte sprej za zaštitu kose od sunca i soli.... a i njegovom odličnom definiranju prirodnih kovrči na plaži :)


Želim vam odlično boju i da ne izgorite :)

Pusa,

M.



Comments

  1. Zadnje dvije,tri godine sam pila te pilule iz DM-a, i vjerujem da su mi pomogle da brže potamnim (inače jako teško tamnim). Ali ove godine sam nekako zaboravila na njih, bilo je to duže razdoblje ružnog vremena i odmah ja zaboravila.. Enihau, super post a fotke su predivne, sad jedva čekam more i proklinjem se što nisam neka brza jela zamijenila salatama, pa bih možda imala tvoju liniju :)

    ReplyDelete
  2. Hvala ti draga, ali toliko bi se voljela udebljat da nemaš pojma ! Jedem po 4 obroka dnevno, salate su npr, kad mi je dosadno... hehehe
    A inaće jedem po danu za 2 i pol čovjeka :)

    Valjda se budem zdebljala, kad mi još jedan bude rasto u trbuhu <3

    pusaaa

    ReplyDelete
  3. super post! u svom dm-u nisam vidjela taj sprej, možda ne prodaju više ove godine?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey, trebalo bi biti, ja sam baš gledala neki dan... a možda im samo fali robe, pa će stavit u ponudu naknadno... :)

      Uglavnom to bi ti trebalo biti tamo gdje su kreme za sunčanje :)

      pusaaa

      Delete
  4. ok, ja moram komentirati fotke i badić, baš mi se sviđaju :D

    ReplyDelete
  5. Super post. Moram ti rec da sam i ja slicna tebi sto se tice sunca i suncanja, i ovi savjeti ce mi bas dobro posluzit :)

    ReplyDelete

Post a Comment