Milena Rogulj - Dizajnerica koja svakom modelu daje osobnost

Lijepi pozdrav svima :)
Ovaj put donosim vam članak o divnoj dizajnerici Mileni Rogulj, čija mi zadnja kolekcija ne izlazi iz glave od kada sam je vidjela na zadnjem Dreft Fashion Weeku !
Iako je veoma zaposlena i većinu vremena provodi na relaciji Zagreb- Gran Canaria ( gdje vodi radionicu visoke mode i održava svoje revije ) našla je malo vremena za mene i kratki intervju, gdje sam otkila da njezina prekrasna osobnost ide pod ruku njezinim kreacijama :)


( Fotografija sa otvorenja izložbe na Kanarima )


Milena Rogulj diplomirana je dizajnerica Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu, po čijem je završetku otvorila svoj prvi dućan Zeleni Balon, gdje se moglo naći zanimljivih i originalnih komada, i gdje su se odjevale zagrebačke intelektualke !
Prvo predstavljanje javnosti, bilo je prije 7 godina na Modnom Ormaru, iza kojeg se nižu mnogi uspjesi i sudjelovanja na Zlatnoj Igli, Fashion Weeku, ali i izložbe u ULUPUH-u !
Milena priznaje da je velika obožavateljica buvljaka, pogotovo Hrelića, gdje i nalazi svoju inspiraciju koje nikad ne nedostaje !
Tako je dobila ideju i za svoju kolekciju Ragstime !

Na pitanje kako modeli na njezinim revijama nikad nisu uobičajeni, poput drugih djevojaka i modela koje dizajneri angažiraju, Milena kaže :

Vrlo cesto se odlucim angazirati nepoznate djevojke da predstave moju kolekciju ; ne mogu tocno objasniti zbog cega , svida mi se ideja dati priliku djevojkama i mladicima koji na tom polju nemaju iskustva a negdje u podsvijesti to jako zele. Rad sa njima je poseban ; zajedno odabiremo model koji ce predstaviti vec prama njihovoj osobnosti , uvijek zelim da se oni u tome dobro osjecaju, da osjete model , jer ga jedino tako mogu pokazati na najbolji moguci nacin. Veseli me kada publika to prepozna , tako da sam poslije naseg zadnjeg nastupa dobila izuzetnu pohvalu da je  " svaki model bio prica za sebe i da sam svakom modelu dala osobnost "


(Model sa zadnjeg DFWZ-a, kolekcija Ragstime,
odbačena zastava Mc'Donaldsa )



Osim prekrasnih ideja i originalnih komada, ovoj dizajnerici podrške u radu nikad ne nedostaje ! Tako kaže da je uvijek uz nju njezina kćer Kitica Kekić , koja je i najveći dobronamjerni kritičar njezinog rada, ali nekad i partner u konzultiranju oko kolekcija ! Drugi najveći navijač je parter Damir Zudic koji, kaže Milena, naveliko promovira njezin rad na Gran Kanariji !

Kad sam je pitala koja je najveća pohvala za vlastiti rad, dizajnerica je odgovorila :

Najvecu pohvalu koju dobijem za svoj rad za mene je pohvala od strane struke , mojih kolega dizajnera , moje profesorice Nine Rezek ( koja ne rijetko zna biti kriticna , svaka cast !! ) Moj rad je poprilicno nepredvidiv , stoga uvazavam misljenje onih koji su u nekoj mjeri ipak informirani ; povrsnom gledatelju cesto " nista nece biti jasno " :-) !?


Kako je proces stvaranja jako bitan u kreativnom izražavanju, nisam mogla zaobići pitanje koja joj je najdraža faza u tom procesu ?

U procesu stvaranja , pocetak je nekako najtezi , dok ne uhvatim nit.., tek kada mi je ideja potpuno jasna u glavi pristupam realizaciji a to je vec puno lakse. Moram priznati da mi je najdrazi onaj zavrsni dio kada je vec sve poslozeno i kada samo doradujem komade. Na zalost, cesto nedostaje vremena , poznato je da mi dizajneri do zadnjeg casa radimo sto je vrlo tipicno za mene. 


( DFWZ, kolekcija ''5 Elemenata'' )



Što se slobodnog vremena tiče, dizajnerica priznaje da ga je jako malo, ali kada ga uhvati, iskoristi vrijeme pa ode u Trogir gdje žive njezini roditelji. Iako je nekad aktivno planinarila i odlazila u teretanu, sada se opušta u šetnajma plažom na Kanarima ! 
Meni zvuči idealno za predah, a opet i skupljanje novih ideja i inspiracije :)


( Moramo se voljeti, izložba na Triani, Las Palmas )


Što se planova za budućnost tiče, dizajnerica se posebno veseli ovogodišnjem Modnom Ormaru , i kaže da je ipak to njezina ''matična kuća'' !
Također, završava radionicu visoke mode na Kanarima, i to treću po redu, te je pozvana na prestižno modno događanje Moda Calida , od same središnje vlasti otoka !
Neke od ideja nije nam htjela otkriti, ali zato spremno čekamo i obavještavat ćemo o svemu što je čeka u budućnosti !

Vjerujem da inspiracije neće faliti, i da ćemo dočekati još puno zanimljivih kreacija i predstavljanja ove divne kreatorice :)

<3

Velika pusa svima






Comments