Vintage Faith




Dvije mlade i talentirane djevojke koje stoje iza imena Tina Lončar i Željka Molnar, kreatorice su i osnivačice brenda Vintage Faith !
Vjerujem da je već puno vas čulo za ovaj brend, a ja sam tu da vam ga predstavim iz svoje perspektive.
Tina i Željka započele su kao blogerice, ali njihova kreativnost se nije zaustavila samo tu, pa su odlučile započeti nešto veće. Vjerujem da ih mnogi od vas prate, ako ne ovo su njihovi blogovi :


Photo: Ana Šesto ( GloriaIN )


Nedavno su predstavile svoju novu kolekciju za proljeće/ljeto 2013., a i snimile editorijal za komade koji će svakom od vas zapeti za oko. Od već prepoznatljivih traper hlaća sa visokim stukom, u novoj kolekciji su predstavile i košulje, prsluke i traper jakne sa predivnim motivima, zakovicama i šljokicama.
Cijelu kolekciju možete pogledati na njihovoj Facebook stranici:






Photo: Karmen Poznić ( Oblak Photography 






Zanima me kako ste se upoznale, i kako je nastala suradnja te sama ideja za ovaj brend

Upoznale smo se jedne tople proljetne večeri na zagrebačkoj remizi. Volimo vjerovati kako je susret bio sudbinski jer je to uvijek tako u svim filmskim pricama :) Našle smo se na tramvajskoj stanici kako bi Tina dobila prsten od Željke koji je osvojila na giveawayu, sjele smo u lokalni birc na cugu, dvije, tri i kliknule na prvu. Neka od nas, ne sjećam se više koja započela je rečenicu sa: Znaš, mogle bi nas dvije..., a druga se nadovezala sa: Ajde, ja imam pedeset kuna za uložit... I tako je sve krenulo. Prvi dan, prvi susret, minimalni budžet i puno volje, motivacije i još više ideja.


Gdje crpite inspiraciju za komade? 
Iz svega i svačega. Prolaziš gradom na biciklu, sunce ti udara u čelo i onda vidiš neku divnu kombinaciju boja, nekog u fenomenalnom outfitu, drvo, pticu, zgradu... Što god. Inspiracija je čudesna stvar, krene kao prazna glava, onda se mučiš da ju silom napuniš dobrom idejom ali ne ide i čim pustiš, ona dođe.




Gdje se odvija sama izrada, ako nije tajna? :)
Strogo čuvana tajna izrade Vintage Faith odjeće bit će otkrivena :) Na sreću naših boljih polovica, roditelja i kućnih ljubimaca, toksične pare izbjeljivača zagađuju zrak i dišne sustave naših najbližih u našim kupaonicama i dnevnim sobama. Crta se i šiva za kuhinjskim stolovima, boje za tkaninu krčkaju u kuhinjama, a veš suši na balkonima.



Dali ste s nekim komadom imali nekih problema oko izrade, tj. za što vam je trebalo najviše vremena da osmislite i provedete u djelo ? :)
Tu i tamo zeznemo. Imamo fantastičnu ideju u glavi, napravimo sve što smo zamislile i na kraju se samo pogledamo i kažemo: Što ćemo s ovim? Misliš li da će se moć prefarbat? :) Najdraži komad dosad, u koji smo uložile daleko najviše truda je jakna s natpisom na leđima "If only closed mind came with closed mouth". Farbale smo je u kadi, zalijevajući je s tri različite boje za tkaninu, onda smo ju 2 dana sušile, pa je slijedilo pisanje natpisa što je potrajalo barem tri- četiri sata, zatim smo na rukave ušivale perle te na kraju šiljke na ramena. Za sve nam je trebalo barem četiri do pet dana rada, no baš je jučer ta ista jakna pronašla sretnu vlasnicu. Nadamo se da će je cura ponosno nositi.



Gdje se mogu naručiti vaši primjerci i dali radite po naruđbi?
Naši primjerci se trenutno mogu naručiti na našoj facebook stranici. Radimo i po narudžbi. Cure nam mogu dati svoje stare hlače koje su im dosadile i predložiti nam kako bi htjele da one izgledaju. Napravit ćemo sve da ispunimo želju. 




Imate li kakvih planova za budućnost, možda neki neočekivani proizvod, npr torbe, tenisice, ili nešto u tom smislu?
Planovi za budućnost uvijek postoje. Znaš koji bi bio baš dream come true? Da jednog dana možemo imati svoj showroom u koji će cure dolaziti gledati našu odjeću, isprobavati je i družiti se s nama. I da možemo nogirati sve druge poslove koji služe da plate život i režije pa da se možemo posvetiti ovome u potpunosti. Ni probaj na vanjsko tržište ne bi nam loše pao. Što se novih proizvoda tiče, garantirati ne možemo ništa niti išta isključiti jer se svaki dan rodi neka nova ideja koja nas onda vozi dalje. 












Za vas sam izabrala neke od komada koji se meni najviše sviđaju, a vi ostatak provjerite na njihovoj stranici!
Morate priznati da je priča ovih djevojaka uistinu inspirativna i ja im od srca želim svu sreću da nastave svoj rad i postignu sve ciljeve koje imaju... možda i više od toga !
A što se ideje sa showroom-om tiče, jako mi se sviđa, i slobodno mogu mene očekivati tamo :)



Pusa,

Matea


Comments